Ndryshimi i gjuhës


ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ


Бидејќи целата територија на нашата држава ќе биде зафатена со високи температури од алертна и портокалова фаза во текот на следните денови, почнувајќи од четврток 21.07. до 24.07.2021 година, ДИТ ги известува работодавачите дека согласно своите надлежности ќе врши засилени инспекциски контроли
Прочитај повеќе..

Известување за топлотен бран и препораки


ИЗВЕСТУВАЊЕFletëparaqitje


PARAQITUNI NË NUMRIN E TELEFONIT

СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT

MARRËDHËNIE ME PUBLIKUN


Lajmërim nga Qeveria

Vazhdohet vlefshmëria e vërtetimeve të dhëna më parë në emër të prindërit që është shfrytëzues i masës së lirimit nga puna për shkak të kujdesit për një fëmijë deri në moshën 10 vjeçare. Të nderuar, Në vazhdim ju dërgojmë lajmërimin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut. Vazhdohet vlefshmëria e vërtetimeve të dhëna më […]

Havziu: Nuk do të ketë “ karton të verdhë”, do të dënohet menjëherë, punëdhënësi që nuk i ka dhënë leje për në shtëpi njërit nga prindërit me fëmijë deri në moshën 10 vjeçare.

Që sot hyjnë në fuqi masat e  reja edhe më  rigoroze për mosrespektimin e rekomandimeve të qeverisë  për t′u mbrojtur nga korona virusi,  të cilat duhet të zbatohen nga inspektorët shtetëror.
Drejtori i Inspektoratit Shtetëror të Punës thotë që nuk do të ketë më paralajmërime për punëdhënësit për të cilët do të ketë kallëzim se nuk i kanë dhënë leje të qëndrojë në shtëpi njërit nga prindërit  me fëmijë deri në moshën 10 vjeçare, pas aplikimit të masave të reja.

Njoftim për COVID-19 (virusi Corona)

Lidhur me konkluzionet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, në mënyrë që të  parandalohet  përhapja e sëmundjes  CVID-19 ( korona virusi), njoftohen të punësuarit që kanë fëmijë deri në moshën 10 vjeçare, njëri nga prindërit që do të kujdeset për fëmijën është I liruar nga obligimet e […]

Projekt- procesverbali i seancës së pesëmbëdhjetë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, e mbajtur më 10 mars, viti 2020

“ Para se të kalohet në rendin e ditës: Procesverbali i seancës së katërt të Komitetit Drejtues për koordinimin dhe menaxhimin e sistemit për menaxhim me kriza, e mbajtur më 10 mars 2020, me Procesverbal nga Komisioni për sëmundje infektive në Ministrinë e Shëndetësisë , lidhur me nevojën për të marrë masa dhe aktivitete plotësuese […]

Konferenca për qëndrueshmërinë e projekteve të financuara me mjete IPA

Më datë 13.09.2019 u mbajtë “Konferenca për qëndrueshmërinë e projekteve të financuara me mjete IPA “,në organizimin e Sektorit udhëheqës me mjetet nga instrumenti për ndihmë paravajtëse-IPA, nën Ministrinë e Financave dhe Kordinatorit Nacional për Autorizim (NAO), struktura këto përgjegjëse, për ndjekjen dhe mbikiëqyrjen e qëndrueshmërisë së projekteve të financuara me mjetet IPA. Konferenca është […]

Zbatimi i gjuhës shqipe në Inspektoratin Shtetëror të Punës – shembull që duhet ta ndjekin të gjithë funksionarët

“Zbatimi i gjuhës shqipe në institucionet shtetërore dalëngadalë po bëhet realitet i pranueshëm dhe normal pa e dëmtuar askend. Kështu, si shembull pozitiv mund të merret Inspektorati Shtetëror i Punës i Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili tanimë ka vënë në zbatim të plotë përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe në të gjitha aktet dhe […]

Përforcimi i bashkëpunimit regjional të inspektorateve të punës

Inspektorati Shtetëror i Punës u bë pjesë e platformës së vendeve të Ballkanit perëndimor me çka përforcohet bashkëpunimi i inspektorateve të punës. Me takimin në Tiranë , Shqipëri më 27-28 mars 2019, u nënshkruajt memorandum për bashkëpunim nga ana e drejtorëve të Inspektoratit Shtetëror të punës. Drejtori i ISHP , z. Alajdin Havziu theksoi që […]