Промена на јазик


ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ


Бидејќи целата територија на нашата држава ќе биде зафатена со високи температури од алертна и портокалова фаза во текот на следните денови, почнувајќи од четврток 21.07. до 24.07.2021 година, ДИТ ги известува работодавачите дека согласно своите надлежности ќе врши засилени инспекциски контроли
Прочитај повеќе..

Известување за топлотен бран и препораки


ИЗВЕСТУВАЊЕПРИЈАВА


ЈАВЕТЕ СЕ НА ТЕЛЕФОНСКИОТ БРОJ

СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT

Добредојдовте на веб страницата
на Државниот инспекторат за труд


Ние се бориме против сивата економија.
Таа го кочи развојот на државата, го спречува развојот на економијата.Се бориме против нелојалната конкуренција.
Таа не дозволува бизнисот да оди напред, им наштетува на совесните работодавци кои се грижат за своите вработени.Се бориме за правата на работниците.
Секој работник има право на здравствено и пензиско осигурување и сигурна иднина. Ние се грижиме тоа и да го добијат.Ние се бориме бизнисот да оди напред.

Пријави неправилности и непочитување на мерките за заштита од Корона вирусот донесени од Владата на 02/ 3324-504

Список на инспектори по дирекции Линк

АКТУЕЛНО

Со цел да им се излезе во пресрет на барањата на работодавачите за намалување на административните процедури при доставувања на известувањата до ДИТ, постои можност за електронско евидентирање на овие известувања, со праќање на известувањата по емаил на следната мејл адреса prijava@mtsp.gov.mk. Унифицирани пријави работодавачите ќе можат да ги најдат подоле на оваа страницата на Државниот инспекторат за труд (dit.gov.mk). Во зависност од видот на обврската за пријавување, работодавачите се должни да ја најдат и испечатат соодветната пријава/формулар, истата треба да ја пополнат со потребните податоци, да ја одбележат со потпис и печат на правниот субјект и скенирана да ја испратат на наведениот мејл.

Се разбира, како и досега пријавите ќе можат да се доставуваат и писмено до подрачниот Инспекторат за труд, но и преку емаил, согласно роковите предвидени со законот, додека непочитување на одредбите, во законите е предвидена глоба за сторените прекршоци.

Accessibility