Промена на јазик


ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ


Државниот инспекторат за труд ги известува правните субјекти кои согласно измените на Законот за работни односи имат обврска да достават Известување за вршење на работа во недела дека Известувањето се доставува еднаш годишно.


ИЗВЕСТУВАЊЕПРИЈАВА


ЈАВЕТЕ СЕ НА ТЕЛЕФОНСКИОТ БРОJ

СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT

ОРГАНИЗАЦИСКА СТРУКТУРА


ДИРЕКТОР

М-р Јована Тренчевска

емаил: jtrencevska@mtsp.gov.mk

Лични податоци

 • Место на раѓање: Струмица, Република Северна Македонија
 • Националност: Македонка

Формално образование

2012 година

 • Магистар по социолошки науки
 • Универзитет Св. Кирил и Методиј, Филозофски факултет,
 • Институт за социологија

1994 година

 • Дипломиран социолог
 • Универзитет Св. Кирил и Методиј, Скопје, Република Македонија

Работно искуство

 • 2020- вд Директорка на Државен инспекторат за труд
 • 2018-2020 Државна секретарка во Министерство за труд и социјална
 • 2018 Раководителка на одделение за родова еднаквост, Сектор за еднакви можности, Министерство за труд и социјална политика
 • 2003 -2018 Советничка за родова еднаквост, Сектор за еднакви можности, Министерство за труд и социјална политика
 • 2000-2003 Координаторка на ресурсен центар за унапредување на родовата еднаквост, Организација на жени Струмица, програма на Македонски центар за меѓународна соработка
 • 1992-2000 Семико, дооел Струмица

Познавање на јазици

 • Англиски

 

превземете го целосното CV тука